050 470 72 67 / Kotka
050 470 78 42 / Karhula

TIEDOTE

Arvoisat asiakkaat

Hautaustoimisto Nieminen haluaa vastuullisena toimijana tehdä omalta osaltaan kaikkensa viruksen leviämisen estämiseksi ja tiedottaa asiakkaitaan ennakkoon viruksen mahdollisista vaikutuksista lähimmäisen hautausjärjestelyjen kulkuun.

Pyrimme huolehtimaan yrityksemme toimintakyvystä ja samalla turvaamaan omaistemme terveyden. Uudet hautajaisjärjestelyt saadaan käyntiin kokonaisvaltaisesti myös puhelimitse. Yksi yhteydenotto riittää. Jo käynnissä olevat järjestelyt ja asiat voi helposti hoitaa myös puhelimitse tai sähköpostilla. Molemmat toimistomme Kotkassa ja Karhulassa ovat auki normaalisti.

Kotkan-Kymin seurakunnan ohjeistuksen mukaan siunaustilaisuudessa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin kokoontumisista annetun kymmenen henkilön rajan. Saavuttaessa siunaustilaisuuteen on syytä huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Vieraiden kanssa voi esimerkiksi sopia ennakkoon, että tilaisuudessa vältetään turhaa kontaktia ja kättelyä. Vaikka hautajaiset ovat vainajan ja läheisen ainutlaatuinen ja viimeinen juhla ei tilaisuuteen kannata tulla, mikäli tuntee itsensä flunssaiseksi tai kipeäksi.

Omaisia pyydetään odottamaan siunaustilaisuuksien alkamista ulkona. Suositellaan myös muistotilaisuuden järjestämistä suurempana tilaisuutena myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua.

Omaiset voivat halutessaan itse järjestää ja toteuttaa siunaustilaisuuden videolähetyksen (streamaus), jolloin muut voivat seurata tilaisuutta etänä.

Koska emme pysty ennustamaan tilanteen etenemistä on omaisten hyvä sisäistää itselleen, että mahdollisia varotoimia saatetaan meistä riippumattomista syistä joutua tulevina viikkoina käyttämään. Me toimimme aina omaisten parhaaksi, mutta kunnioitamme myös hallituksen ja viranomaisten päätöksiä ja määräyksiä. Tiedotamme heti mikäli muutoksia tilanteessa ilmenee.

Yhdessä toimien varmistamme, että pystymme palvelemaan kaikkia omaisia sekä heidän tarpeitansa ja järjestämään läheisellenne hänen arvoisensa hautajaiset.

Hautaustoimisto Nieminen