050 470 72 67 / Kotka
050 470 78 42 / Karhula

Hautamuistomerkit

Suomessa perinteinen hautamuistomerkki on kivi. Kivi on lähes ikuinen materiaali. Kivi edustaa pysyvyyttä; muistot säilyvät, vaikka läheinen onkin jo poissa. Hautamuistomerkki on ainutkertainen valinta ja sen hankintaa kannattaa miettiä huolella. Muistomerkki merkitsee vainajan hautapaikan ja on tärkeä hiljentymispaikka omaisille. Muistomerkin muoto, väri ja koristelut kertovat tarinaa vainajasta. Nykytekniikoilla ja vaihtoehdoilla erittäin persoonallisten muistomerkkien tekeminen on mahdollista.

Riippuu hautausmaasta, minkälaisen kiven haudalle saa asentaa. Uurnahaudan koko on usein pienempi kuin arkkuhaudan, jolloin kivikin on jonkin verran pienempi. Suurimmaksi osaksi vain maksimikoko on määritelty, mutta monilla hautausmailla myös kiven muoto tai väri voi olla määrätty. Selvitämme tarvittaessa nämä asiat. Myös hautaristejä, joko metallisia tai puisia on saatavilla.

Sukuhaudan kivi

Kun haudalla on jo kivi, arkkuhautauksen yhteydessä se tulee irrottaa paikaltaan
haudan kaivamisen tieltä. Samassa yhteydessä kivi voidaan puhdistaa, kunnostaa ja kaivertaa uusi nimi.

Jos tilaa kaiverrukselle ei ole, voidaan kiveen kiinnittää vähemmän tilaa vievä laatta. Myös kiven uudelleen hionta tai kokonaan uusi kivi voi tulla kysymykseen.