050 470 72 67 / Kotka
050 470 78 42 / Karhula

Kuljetukset ja vainajan saattaminen

Hoidamme kaikki vainajan kuljetukset ammattitaidolla ja pieteetillä.

Vainaja tarvitsee aina vähintään yhden kuljetuksen sairaalasta/terveyskeskuksesta siunaus-, hautaus- tai tuhkauspaikalle. Joskus myös toiselle paikkakunnalle, toiselle puolelle Suomea tai ulkomaille.

Omat vaatteet voivat olla juhlapuku, yöpuku tai vaikka oloasu.

Jos vainaja kuolee kotona, paikalle kutsutaan poliisi, ellei kyse ole kotisairaanhoidossa olleesta henkilöstä. Poliisilla on aina sopimus tietyn hautaustoimiston kanssa kuljetuksesta kuolemansyyn selvitykseen.

Sairaalasta vainajan kuljetus voidaan järjestää, kun hautauslupa on kirjoitettu. Sairaalaan mennään arkun kanssa, siellä vainaja siistitään, puetaan ja asetetaan arkkuun. Vaatteet voivat olla omat tai hautaustoimistosta ostetut. Hautaustoimistojen myymät arkkuvaatteet ovat perinteisiä, valkoisia tai vaaleita pitkiä kaapuja, joko puuvillaa, pellavaa tai silkkiä.

Omat vaatteet voivat olla juhlapuku, yöpuku, oloasu. Arkkuun voi laittaa mukaan myös muita muistoja; valokuvia, kirjeitä, pehmolelun ym. esineitä hautaustavan huomioiden. Vainajan ehostaminen ei kuulu suomalaiseen hautauskulttuuriin, mutta omaisten pyynnöstä ja tapauskohtaisesti vainajaa voidaan myös meikata ja laittaa hiukset. Omaiset voivat olla mukana kuljetuksessa, ja matkalla voidaan ajaa kotipihan tai muun tärkeän paikan kautta.