050 470 72 67 / Kotka
050 470 78 42 / Karhula

Ennakko­suunnittelu

Omien hautajaisten suunnittelu helpottaa läheisten työtä

Omien hautajaisten suunnittelu on yleistynyt tapa. Hautajaiset tulisi aina järjestää edesmenneen toiveiden mukaan ja hänen näköisikseen. Läheisiä helpottaa, jos toiveita hautajaisten suhteen on ennakkoon tiedossa.

Tarjoamme hautajaisten ennakkosuunnittelupalvelua. Meiltä voi varata ajan suunnittelutapaamiseen, jossa kerromme eri vaihtoehdoista. Teemme halutessa myös kustannusarvion järjestelyistä.

”Omien hautajaisten suunnittelun avuksi Näin minä haluan -vihkonen”

Meiltä on saatavilla myös ilmainen Näin minä haluan -vihkonen, johon toiveet voi kirjata ylös joko itse tai avullamme. Vihkoseen voi kirjata esimerkiksi, mihin haluaa tulla haudatuksi, millaisissa vaatteissa, ja millaisia kukkia sekä musiikkia haluaa hautajaisiin. Vihkoseen voi kirjoittaa myös, mitä toivoo tarjottavaksi muistotilaisuudessa, ja millaisen runon tai säkeen haluaa mahdolliseen kuolinilmoitukseen. Osan asioista voi toki jättää läheisten päätettäväksi.
 
Näin minä haluan -vihkosessa on myös liiteosa, johon voi kirjata tärkeitä asioita liittyen mm. edunvalvontavaltuutukseen, hoitotahtoon, testamenttiin, pankkitileihin, vakuutuksiin ja sopimuksiin. Nämä kaikki helpottavat läheisten työtä jo ennen poismenoa sekä erityisesti sen jälkeen.